Credite recomandate

C-net-credit 100% online
comparatie aplica onlineCredit direct pe internet, fara vizite la banca, raspuns imediat la cererea online, cu dobanda si rate fixe pe toata durata creditului, aplica pe Cetelem.ro
- Suma maxima
230.000 € - Perioada maxima
60 luni -
Rata dobanzii
8,35 % - DAE estimativ
- - Rata lunara
- - Costul total
-
Ultima modificare: 22.10.2013
Persoane fizice · Credite pentru nevoi personale · RON
Dictionar financiar bancar


Pasiv bancar
Element de pasiv din bilantul societatilor bancare. Cuprinde operatiuni de trezorerie, operatiuni cu clientela, operatiuni privind titlurile, capitaluri.


Performanta financiara
Reflectarea potentialului economic si a soliditatii financiare ale unei entitati economice, obtinuta in urma analizarii unui ansamblu de factori cantitativi (indicatori economico - financiari calculati pe baza datelor din situatiile financiare anuale si periodice) - sursa: Regulamentul BNR nr. 5/2002.


Perioada de aplicare a RMO
Perioada de aplicare a rezervelor minime obligatorii este intervalul de timp in care trebuie mentinut in contul deschis la BNR nivelul prevazut al rezervei minime.


Perioada de gratie
Interval de timp convenit intre imprumutator si imprumutat si cuprins intre momentul utilizarii creditului obtinut si data inceperii rambursarii acestuia. Perioada de gratie este acordata de catre banci, in special, la creditele pentru investitii pana la punerea acestora in functiune, sau la creditul contractat prin intermediul unui card de credit. In perioada de gratie, imprumutatul nu are obligatii de restituit, iar in unele cazuri, in functie de acordul partilor, nici obligatii de achitare a dobanzii, care se calculeaza si pentru aceasta perioada dar care urmeaza sa fie achitata ulterior.


Personal bancar propriu
Salariatii unei banci, angajati cu contract individual de munca, cu exceptia conducatorilor bancii.


Phare
Fond constituit de Comunitatea Europeana pentru finantarea unor actiuni de sprijinire a integrarii europene a tarilor din Europa Centrala si de Est.


Piata de capital
Piata specializata in efectuarea de tranzactii cu active financiare cu scadente pe termene medii si lungi. Pe pietele de capital are loc emisiunea si plasarea de valori mobiliare ale emitentilor, care apeleaza la aceasta pentru procurarea capitalului financiar necesar, catre alte entitati care dispun de capitaluri disponibile pe termen mediu si lung si doresc sa investeasca. Pe aceste piete au loc operatiuni de emitere si plasare de valori mobiliare, adica vanzarea pentru prima oara a actiunilor, obligatiunilor sau a altor titluri ale emitentilor, precum si operatiuni ulterioare de vanzare si cumparare a acestor valori mobiliare, adica se asigura circulatia acestora in functie de cerere si oferta.


Plafon de credite
Nivel maxim al creditelor autorizate a fi acordate unui client sau unui grup de firme; totodata desemneaza si nivelul maximal al soldului creditelor in care trebuie sa se incadreze o unitate bancara, stabilit de o autoritate decizionala a bancii respective.


Plata
Operatiune prin care se stinge o obligatie prin achitarea sumei in numerar sau prin virament bancar in favoarea beneficiarului.


Plata fara numerar
Operatiune prin care are loc virarea unei sume de bani din contul platitorului in contul beneficiarului. Plata fara numerar presupune stingerea unor obligatii banesti intre parti prin efectuarea transferurilor bancare din contul platitorului in cel al beneficiarului.


Plata in numerar
Operatiune de eliberare, la ghiseele bancii, a sumelor in numerar solicitate de clienti, din conturile lor de disponibilitati sau de credite daca in contractele de credit s-a prevazut acest lucru.


Plus de garantie a creditelor
Diferenta pozitiva intre valoarea elementelor care constituie garantia unui credit si valoarea creditului, constata de catre banci cu ocazia verificarii garantiilor.


Ponderea creditelor neperformante in total credite acordate
Ponderea creditelor neperformante in valoarea agregata a creditelor trebuie sa fie cat mai redusa. Formula de calcul este: Pnpl=NPL/l100 unde: Pnpl=ponderea creditelor neperformante in total credite acordate; NPL=valoarea creditelor neperformante; L=volumul total al creditelor.


Pozitie de control
Calitate conferita detinatorului de valori mobiliare care actionand singur/concentrat detine cel putin o treime din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a emitentului.


Profit bancar
Rezultatul activitatii unei banci determinat de diferenta intre venituri si cheltuieli.

Ultimele 5 credite vizualizate
Navigare rapida




Comparatie credite




Informatii utile




Link-uri utile



