Credite recomandate

C-net-credit 100% online
comparatie aplica onlineCredit direct pe internet, fara vizite la banca, raspuns imediat la cererea online, cu dobanda si rate fixe pe toata durata creditului, aplica pe Cetelem.ro
- Suma maxima
230.000 € - Perioada maxima
60 luni -
Rata dobanzii
8,35 % - DAE estimativ
- - Rata lunara
- - Costul total
-
Ultima modificare: 22.10.2013
Persoane fizice · Credite pentru nevoi personale · RON
Dictionar financiar bancar


Taxa scontului
Procent de dobanda pe care il percep bancile comerciale drept scont pentru perioada de timp de la incasarea titlurilor de credit de catre detinatori pana la termenul de scadenta.


TCD
Denumire generica a seifurilor cu extragere automata a bancnotelor - Teller Cash Dispenser. TCD-urile sunt instrumente de casierie utilizate de catre banci care permit pastrarea in siguranta a numerarului, dar si extragerea si depozitarea automata, rapide si corecta a bancnotelor, in deplina siguranta prin utilizarea si sub controlul unui sistem automat de calcul.


Tezaur
Loc special amenajat in cadrul unei banci unde se pastreaza bani, metale pretioase, valori si titluri; desemneaza si totalitatea valorilor aflate in depozitul bancii centrale.


Titlu cu venit fix
Categorie a titlurilor care genereaza un venit fix, determinat de o rata fixa a dobanzii. In aceasta categorie intra obligatiunile, certificatele de trezorerie si alte titluri cu dobanda fixa.


Titlu cu venit variabil
Categorie de titluri aflate in portofoliul unei banci care genereaza venituri variabile, precum sunt actiunile.


Titlu de credit
Inscris (cambie, bilet la ordin, cec, etc.) emis de catre o banca sau o institutie de credit, care confera detinatorului sau dreptul de creanta precis determinat in cuprinsul sau si care se poate referi la dreptul de a primi sau de a transmite o suma de bani, garantarea unui credit. Posesorul unui titlu de credit dispune de suma prevazuta la un anumit termen numit scadenta, dat poate sa intre in posesia ei si inaintea acestuia prin transmitere pe calea girului sau prin scontare. Titlurile de credit pot fi: reprezentative, de participare, nominative, la purtator, la ordin.


Titlu de imprumut
Inscris compus din talon si mai multe cupoane. Talonul ofera dreptul detinatorului obligatiunii asupra sumei inscrise, iar cupoanele stau la baza incasarii dobanzilor aferente sumei subscrise.


Titlu de valoare
Document care constituie obiectul unei tranzactii financiare. In categoria titlurilor de valoare se includ: titlurile de stat, obligatiunile, actiunile, etc.; ele pot fi: nominative, la ordin sau la purtator.


Titluri de investitii
Categorie de titluri detinute in portofoliul unei banci, de natura titlurilor cu venit fix, care au fost achizitionate cu intentia de a le detine de o maniera durabila, in principiu, pana la scadenta. In aceasta categorie se cuprind: obligatiuni, efecte publice sau alte titluri cu venit fix. La intrarea in patrimoniu titlurile de investitii se evalueaza la valoarea de achizitie, formata din pretul de cumparare exclusiv cheltuielile de achizitie si dobanzile calculate pentru perioada scursa. In cazul in care pretul de achizitie al titlului este superior pretului de rambursare, deferenta (prima) trebuie amortizata pe durata de viata ramasa a titlului, pe seama cheltuielilor. In situatia inversa, diferenta (decontarea) se esaloneaza pe perioada ramasa de parcurs, pe seama veniturilor.


Titluri financiare
Titluri de credit si titluri de participatie cu scadente de peste un an de zile.


Tragator
Persoana ce initiaza emiterea unei cambii asupra unei alte persoane numita tras, aceasta din urma fiind obligata sa o plateasca la scadenta.


Tras
Persoana asupra careia s-a emis o cambie pe care este obligata sa o onoreze la scadenta. In situatia in care trasul nu accepta la plata cambia trasa asupra sa, se procedeaza la initierea de catre beneficiar a actului de protest.


Trata
Instrument de plata si titlu de credit utilizat in relatiile internationale. Trata este un ordin scris, neconditionat, dat de tragator trasului, de a plati la vedere sau la un anumit termen de la vedere o suma de bani unei terte persoane, la ordinul acesteia sau la purator (cambie).

Ultimele 5 credite vizualizate
Navigare rapida




Comparatie credite




Informatii utile




Link-uri utile



